Najbolja riblja jela u Puli

Najbolji riblji restoran u Puli koji ima stogodišnju tradiciju

Riblji specijaliteti servirani na morskim valovima

   Medicus curat, natura sanat. – Liječnik liječi, priroda ozdravlja.

Ljetujete u Puli ili njezinoj okolici? Sigurno se već pitate gdje se jede dobra riba? Srećom, imamo provjeren odgovor na to pitanje koji su nam dali brojni zadovoljni gosti i lokalni gurmani. Svježa Riba i morski plodovi kupljeni od lokalnih dobavljača pripremaju na 1000 načina u Ribarskoj kolibi  u Puli. Ribarska koliba restoran je sa stoljetnom tradicijom  te pruža fantastičan pogled na more. 

Ugodan i prozračan ambijent  Ribarske kolibe  odiše svježinom , a prevladava bijela boja sa smeđim akcentima. Detalja kao što su izložene boce  vina, ukrasi na stolovima od svijeća i cvijeća  doprinose eleganciji.  Ono što najviše upada u oko jesu ogromni prozori kroz koje vidimo  marinu i zaljev u daljini.  Sa prozora  i terase Ribarske kolibe   vide  se  Verudela i Pješčana uvala, a nazire se i Fratarski otok.

Ribarska koliba sea wiev
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/

Teško je reći kada je bolje jesti u Ribarskoj kolibi. Tijekom dana uživate u bistrom pogledu na more, a po noći večerate uz svjetlost brodica, zvijezda i mjesečine . Zvukove žive, romantične glazbe sa terase upotpunjuju doživljaj, osobito ako dolazite u paru… Što se može pojesti u Ribarskoj kolibi?  Raznovrsna riblja jela s brojnim novitetima u pripremi i serviranju kojima nas osoblje iznenadi svake sezone. Riblje delicije, ugodne oku i nepcu, a bagotvorne po zdravlje!

Riraska Koliba Restaurant terrace
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/

Brancin, kralj Jadrana gotovo uvijek može pojesti u Ribarskoj kolibi, a kuhari ga spremaju na mnogo načina i uz brojne, interesantne priloge. Riblje paštete i carrpaci osvježiti će nepce i pripremiti gladne goste za pravu riblju gozbu. Bakalar na bijelo, carrpaci od namaza i ribe odlično su predjelo, a još bolje kada ih začinite kapljicom limuna i maslinovog ulja. Neka vas predjela Ribarske kolibe i čaša dobroga vina uvedu u pravu riblju gozbu!

Fresh fish and vegetables Ribarska Koliba Restaurant
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/
Seafood risotto Ribarska Koliba Restaurant
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/

Bakalar se često viđa na meniju Ribarske kolibe, a kuhari ga vole spremati u brojnim varijantama… Hobotnica kao nezaobilazan dio svakog ribljeg restorana najbolja je ispod peke sa slasnim domaćim krumpirima, ali odlična je i kada se spremi na salatu pa zalije autohtonim maslinovim uljem i upotpuni mirisnim mediteranskoga bilja.

Jakobove kapice Ribarska Koliba restaurant
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/

Ukusne rakove probajte na što neobičnije načine, a ako se pak ne usudite eksperimentirati – običan rižot ili buzara biti će dovoljni za eksplozivan užitak. Ukoliko jedete cijelu neočišćenu ribu, evo par savjeta za njezino lakše čišćenje. Prvo  ribi skinite peraje – gornje, donje i s boka, a onda rastovire file i skinite glavu i meso s kosti. Za potpuni užitak ribu sa žara pospijte svježim peršinom  s malo svježeg češnjaka, a po želji je zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem. U slast!

Salata hobotnica Ribarska koliba Restoran
https://www.facebook.com/RestaurantRibarskaKoliba/

Ribarska koliba u Puli morski je i kulinarski  raj tik uz marinu.  Restoran Ribarska koliba ima stogodišnju tradiciju – ovdje su se gostili autro-ugarski časnici, talijanski vlasnici tvornica, ali i lokalno stanovništvo željno dobre ribe, te direktori nekadašnjih poduzeća bivše Jugoslavije. Kvaliteta je jedino što opstaje kroz duži niz godina i premda je Ribarsk akoliba  mijenjala imena i vlasnike, ponuda i kvaliteta hrane, te pogled na more opstao je do danas. No, šteta je samo čitati o ovome mjestu jer se od fotografija i rečenica ne može najesti. Nahranite se doživljajem, okusima, pogledom i mirisima. Nakon jela zasladite se egzotičnim koktelom u caffe baru Vertigo koji stoji na katu iznad restorana ili prošetajte Verudelom – najpopularnijim kupalištem i šetalištem. Ugodan odmor i Dobar Tek!

 

This slideshow requires JavaScript.

Share Button

Comments