Najbolji istarski specijaliteti

 “Lipa besida dopire saka vata – Lijepa riječ otvara svaka vrata” – Boccaportin slogan

Zaboravljeni istarski jelovnici dobijaju novu dimenziju, bez odstupanja od tradicije. Ambijent tipično istarski – kombinacija kamena I drvenih greda s velikim kaminom daje pravi domaći ugođaj.  Jelovnik koji priča priču Istre iz svih njezinih kuteva. Bogatsvo istarskih šuma, sela, farmi, vrtova i mora sljubljeno je u jednu autohtonu domaću, osobnu priču. Jela naših starih, ali opet prilagođena potrebama današnjega gosta bogato se serviraju na platama, pladnjevima i tanjurima.

Konoba Boccaporta
Konoba Boccaporta – savren ambijent u kojem rado uživate ljeti i zimi!

Tople boje ambijenta u kombinaciji s tamnim drvom i ornamentima iz istarskih seoskih kuća – ”hiža” pružaju osijećaj doma, a ovdje ćete se najesti – kao kod kuće.

Boccaportina hladna plata predjela
Boccaportina hladna plata – neizostavan pršut, domaći slani sir i ukiseljeno povrće uz obaveznu čašu vina. Nema istarskog domaćinstva kod koje će izostaviti ovo predjelo!

Boccaporta se ističe  po mesnim specijalitetima i domaćoj tjestenini. Istarsko šugo, kotleti i odresci u sočnim, malo masnijim umacima, spremljeni na roštilju, peći ili pod pekom zadovoljiti će i najzahtjevnija nepca.

Koljenica pod pekom - Boccaporta
Sočna koljenica pečena pod pekom sa slasnim krumpirima – Boccaportin specijalitet koji se traži u svako doba godine!

Uz meso odlično pašu domaći, slasni krompiri stopoljeni s okusom, mirisom i umakom pečenja. Ako ste u prilici obavezno probajte iznimno ukusne delicije ”ispod peke”. Pod pekom se okusi intenziviraju i stope jedni s drugima, nebitno o kojoj vrsti mesa ili ribe se radi, peka daje veličanstveni okus.

Meso s tartufima Boccaporta
 Možda biste radije pojeli laganiju mesnu varijantu? Kušajte onda bijelo meso u umaku sa tartufimmmmmma!

Volite li pak bogate kombinacije mesa, povrća, salate i tjesta, onda će Vas oduševiti novost iz Boccaportine kuhinje – njoki s ciklom, istarskim kobasicama i skutom.

Boccaportini njoki s ciklom
Novosti iz Boccaportine kuhinje – morate probati novi recept kuhara – domaće njoke s siklom, istarskom kobasicom, skutoo i rucollom!

Ljubitelji jela na žlicu moraju probati domaću maneštru. Dobra maneštra u istarkom domaćinstvu na meniju barem jednom na tjedan, a zašto je to tako, vidjeti ćete čim je kušate. Pokušati ćete je ponoviti i kod kuće.

Maneštra Boccaporta
Istarska maneštra se u Istri jede barem jednom na tjedan, a kada je kušate znati ćete i zašto. Ukusno i bogato jelo na žlicu koje danas možete kušati u brojnim varijantama!

Ukusno i domaće meso, povrće ili svježe ulovljeni morski plodovi ovdje se serviraju svakodnevno, a deserti kuće su isto tako pomno pripremljeni prema autohtonim receptima s pokojom ”malom tajnom” kuhara za vrhunski užitak. Kušajte i Labinjonske krafne – ili krafi – autohtono jelo koje ne smije pasti u zaborav!

Labinjonski krafni Boccaporta
Labinjonski krafi gotovo je zaboravljen autohtoni desert, ali zahvaljujući Boccaportinim kuharima ”pronašao” se mešu starim, odbačenim knjigama recepata… Kušajte ove krafnice!

Jela spremljena prema tradicionalnnoj recepturi s dodatkom slanine, tartuffa i ostalih dinamičnih okusa ostaviti će utisak kakav se teško zaboravlja. Jelovnik Boccaporte osebujan je i šarolik, tako da  ovdje možete dobro i ukusno jesti u svako doba godine jer istrijani su ipak oduvijek poznati kao izuzetni domaćini uvijek fokusirani na potrebe gosta.  Ovdje probajte prave istarske specijalitete, tople i hladne, a nemojte nikako zaboraviti na dobra vina od nagrađivanih lokalnih porizvođača. Uz istarsko šugo, kobasice, pršut ili mesni odrezak ne propustite kušati tamna i intenzivna domaća vina. Najbolje je kušati ono vino koje vam domaćin preporuči. Domaća i topla atmosfera ove male obiteljske konobe izmamiti će Vam osmjeh na lice te puno ”lipih besida” (lijepih riječi) hvale i oduševljenja za ponudu kuće. Napominjemo da kuća časti digestivima na kraju! ”Ma lipo je u Istri, isti, piti i kantati!” (u Istri je lijepo jesti, piti i pjevati) Dobar tek!

This slideshow requires JavaScript.

Share Button

Comments